Bemutatkozás

Horváth Lili, Jászai Mari- díjas színésznő vagyok, 3 gyermek édesanyja. A színészet mellett 7 éve foglalkozom drámapedagógiával. Földessy Marginál tanultam, tanulok, akihez kamaszként jártam és aki a színészi pályára is felkészített.  Az Ő SZINDRA stúdiójában vagyok tanársegéd, de emellett dolgozom és tanítok óvódákban, például mesehetemmel visszatérő vendége vagyok az Alsópáhoki Kolping Hotelnek, munkakapcsolatban állok a Móra könyvkiadóval és egy éve kialakítottam saját LILI SULIMAT is, ami egy évig működött Pesten a Hatszín Teatrumban. Ugyanitt 2 tábort is szerveztem, vezettem nagy sikerrel.

Régi álmom volt egy olyan családias, közösségi gyerek-szülő tér létrehozása, ahol a babavárástól kezdve a kiskamaszkorig mindent megtalál szülő, gyermek egyaránt. Egy olyan hely kialakítása, ahol a szülő nyugodt lehet afelől, hogy a gyermeke jól érzi magát, de közben fejlődik. Ahol mindenki megtalálja a neki tetsző foglalkozást, legyen szó zenéről, mozgásról, kézműveskedésről, személyiségfejlesztésről. A foglalkozások között szeretnék átjárást biztosítani, így akár a gyermek iskola után a „tanulószoba mellett” egy zene, illetve drámaórán is részt vehet, egy délután, egy helyen. 🙂

A kisebb korosztályt óvodás kortól kisiskolás korig (3-12 év) szólítom meg. Úgy gondolom, hogy a mai digitalizált, rohanó világunkban még nagyobb szükség van a gyermekek fantáziájára és kommunikációs készségére, amit az iskola, óvoda a nagy csoportlétszám, a feszített tananyag miatt nem mindig tud úgy megadni. A drámapedagógiát és a színészi tapasztalataimat ötvözve sikerült kialakítani egy olyan programot, ami a meséken, improvizációs játékokon keresztül szórakoztatva tanítja, fejleszti a gyerekek beszédét, fantáziáját, kultúráját. Nemcsak a szereplős gyermekeket  várom, de azokat is, akik visszahúzódóbbak, nehezebben oldódnak fel új környezetben.

Sajnos a koronavírusnak köszönhetően fel kellett adnom ezt az álmomat egy időre, mert elvesztettük fix budai helyszínünket. ☹

Ám ez újabb lendületet  adott nekünk a fejlődéshez,  és a jövőben több helyszínen leszünk jelen: iskolákban , óvodákban és tovább folytatjuk az igény szerinti online órákat is. Az évek tapasztalatai azt  mutatják, hogy egyre több ilyen típusú foglalkozás van jelen a piacon, de a gyerekek, szülök kötődnek a Lili sulihoz, így megtalálnak minket majd nyári táboraink, gyerekrendezvényeink keretében, illetve animációs szülinapokat továbbra vállalunk felkérésre.