Horváth Lili

Horváth Lili, Jászai Mari- díjas színésznő vagyok, 3 gyermek édesanyja. A színészet mellett 7 éve foglalkozom drámapedagógiával. Földessy Margitnál tanultam, tanulok, akihez kamaszként jártam és aki a színészi pályára is felkészített.  

Az Ő SZINDRA stúdiójában vagyok tanársegéd, de emellett dolgozom és tanítok óvodákban, például mesehetemmel visszatérő vendége vagyok az Alsópáhoki Kolping Hotelnek, munkakapcsolatban állok a Móra könyvkiadóval és egy éve kialakítottam saját LILI SULIMAT is, ami egy évig működött Pesten a Hatszín Teátrumban. Ugyanitt 2 tábort is szerveztem, vezettem nagy sikerrel.A kisebb korosztályt óvodás kortól kisiskolás korig (3-12 év) szólítom meg. Úgy gondolom, hogy a mai digitalizált, rohanó világunkban még nagyobb szükség van a gyermekek fantáziájára és kommunikációs készségére, amit az iskola, óvoda a nagy csoportlétszám, a feszített tananyag miatt nem mindig tud úgy megadni.

Saját tapasztalataim alapján úgy látom, hogy a szülőknek egyre fontosabb, hogy gyermekeik minél több időt töltsenek offline, akiket már egészen kicsi kortól kezdve bombáz a TV és az internet virtuális világa. Ez blokkolja a belső képvilág alkotását, a fantázia szárnyalását, és sokszor figyelemzavart, hiperaktivitást okoz.


A drámapedagógiát és a színészi tapasztalataimat ötvözve sikerült kialakítani egy olyan programot, ami a meséken, improvizációs játékokon keresztül szórakoztatva tanítja, fejleszti a gyerekek beszédét, fantáziáját, kultúráját

A drámapedagógiát és a színészi tapasztalataimat ötvözve sikerült kialakítani egy olyan programot, ami a meséken, improvizációs játékokon keresztül szórakoztatva tanítja, fejleszti a gyerekek beszédét, fantáziáját, kultúráját. Nemcsak a szereplős gyermekeket várom, de azokat is, akik visszahúzódóbbak, nehezebben oldódnak fel új környezetben.